Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co na to? Uplne hluchy jeste nejsem, Ale cesky se tomu rika nedoslychavost, a nekdy s tim vznikaji komicke situace ve stylu osobo nevidela jste tu deti? Pleju len. A ona i ta podobne znejici slova maji nekdy hodne rozdilny vyznam. Nekdy by se na nich i ta automaticka censura primo vyradila.

Prikladem by mohl byt i ten psrastary vtip s bundickou z kozenky.

0 0
možnosti
Foto

Rozdíl bude v tom, že já nejsem nedoslýchavý, ale zcela ohluchlý. :-)

0 0
možnosti
Foto

Když je potřeba, tak člověka napadnou šikovné věci. S tím blokem bych třeba měl problém, někdy po sobě napsané nepřečtu s jistotou ani já sám. Ale hlavně by mě nenapadlo, že se tím komunikace přesune do soukromého sektoru a vlastně, při víc lidech, rozbije.

Doufám, že to potřebovat nebudu, ale jsem nachystán: u hloupé televize mám mikropočítač Intel NUC připojený přes HDMI s bezdrátovou klávesnicí s touch padem (není to tak pohodlné, jako myš, ale můžete to použít na kanapi nebo v křesle). Mám Microsoft All-In-One Media Keyboard (asi za 900Kč), dají se koupit i za polovinu od nějakých neznámých značek, ale tolik odvahy jsem neměl.

1 0
možnosti
Foto

První televize, na které jsem to zprovoznil byla také "hloupá". Prostě jsem ji pouze propojil s tím Asus Eee.

Jo, ta komunikace se v podstatě rozbije, jelikož ostatní neví, co se píše (když se píše na papír). A "luštění" rukopisu je další věc. Na obrazovce se čte nádherně a jde zvětšit písmo podle potřeby, což na papíru nejde.

0 0
možnosti
Foto

Díky za nápad. To si musím také doma udělat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 7,52
  • Průměrná čtenost 789x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik