Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No vidíte. A já žiji v přesvědčení, že zdůrazňuje jak bold, tak kurzíva zdůrazňuje. Kurzíva možná o něco slaběji. Takže bold + kurzíva možná zdůrazňuje zesíleně.

A teď - kdo z nás dvou (případně z tisíců dalších pisatelů) chápe použití kurzívy správně?

0 0
možnosti
Foto

Já viděl vždy (např. v knihách - samozřejmě, že ne ve všech) kurzivou přímou řeč (nikdy tučně), nebo místo textu "v uvozovkách" (Tři muži ve člunu), Severský filmový klub ji zase používá v titulcích, když si někdo něco myslí.

Takže v podstatě k odlišení, nikoli k zvýraznění (k zvýraznění je ta tučnost).

1 0
možnosti
Foto

Také několik vykřičníků a pět teček před slovy, za slovy se dobře čte.

0 0
možnosti
VH

Ale použití několika vykřičníků jsme požívali již na základce při psaní perem (před cca 60 roky). Ba, dokonce se mohl v některách případech napsat otazník a pak celé zdůraznit vykřičníkem. To už neplatí?

0 0
možnosti
BG

Tenhle článek jako kdyby mi z ruky vypadl. :-)

1 0
možnosti
Foto

A když člověk neslyší a celý den pouze čte, tak to je docela "maso".

Osobně jsem dokonce takový "diletant", že když mi přijde třeba e-mail a jsou tučně (nebo velkými písmeny) celé odstavce, ani to nečtu (stejně bude obsah nějaký blábol). Slušně odepíšu, že celé odstavce tučně/velkými číst neumím a je to.

Jasně, upravit to ve Wordu je otázka pár vteřin, ale jde o princip. Sám na nikoho "neřvu".

0 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 7,49
  • Průměrná čtenost 789x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik