Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Podobnou zkusenost mam s mobilni aplikaci Ticheho spojeni. Po nainstalovani jsem pozadal o prepis. Po dlouhe dobe cekani mi bylo v malem okenku napsano "kam volat" Odepsal jsem, ze potrebuji prepisovat, co mi rika osoba vedle me. Zadna dalsi reakce jiz nebyla. Jako ohluchly potrebuji prepis podobny tomu, jako je na miste, kde se prepisuje napr. na platno a ne chat, kde mam psat. Umim mluvit, jen neslysim.

0 0
možnosti
Foto

Mě se stalo totéž. Nechci, aby někdo někam volal. Chci se bavit s někým u stolu, případně na ulici. Navíc ono přepisování holou vetou, pěti slovy něčeho, co bylo řečeno dvaceti slovy, mě doslova uráží. Jak by se asi líbilo osobám s postižením sluchu, které komunikují ve znakovém jazyce, kdyby někdo poskytoval sluzbu tlumočení a tlumočil pěti znaky dvacet slov? To by psali snad až do OSN. :-)

0 0
možnosti
Foto

Toto se stalo manzelce ve sporitelne. Misto, aby ji psali, co ji rika poradce, tak mela psat manzelka, kdyz uz jen neslysi jako drive.

0 0
možnosti
Z

31. 8. 2017 8:16

O tom píše autor článku, jak se mu to stalo přede dvěma lety. Spořitelna zvolila jiného poskytovatele služby přepisu, ale to nebyl simultánní přepis, jako před tím, nýbrž "psaní". Jak tomuto může někdo říkat přepis, je nepochopitelné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 7,52
  • Průměrná čtenost 789x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik