Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím, že by se v tomto mělo neslyšícím vyjít vstříct byť je jich menšina. demokratická společnost by měla pomáhat menšinám usnadňovat jejich život.

0 0
možnosti

J66a85n 97H63a24r55v49a24n

23. 11. 2018 8:53

Ano, dobře chápu. I já jsem unavený z rozklikávání názvů pořadů, abych poznal o čem to je, jestli je hodnocení 20% nebo 80% - t. j. jestli má smysl se na to dívat ;-(

0 0
možnosti
Foto

Ne. Hodnocení, HD, stereo, atd. Nejsou informace určující, jestli lze vůbec pořad sledovat. Jsou to informace doplňující. Pořad jde sledovat i s hodnocením třeba 20 %, ale bez titulků sledovat nejde (osobami s postižením sluchu), i kdyby měl 95 %. A zrovna tak jde pořad sledovat i když není v HD. Bez titulků však ne. Je to naprosto primární informace. Až teprve potom, jestli je pořad opatřen titulky se podíváme na totéž (HD, hodnocení). Slyšící to mají obráceně. Pro slyšící je prioritní, jestli se mu to bude líbit.

0 0
možnosti

Informace o skrytých titulcích je samozřejmě pro většinového diváka zbytečná. Chápu, ale že je důležitá pro neslyšící spoluobčany. A zde se projeví kulturní vyspělost a uvědomělost poskytovatelů služby. Není tu třeba prostor pro specializovanou aplikaci, kterou by tato komunita jistě ocenila?

0 0
možnosti
Foto

U přehledu pořadů není potřeba žádná aplikace, pouze označení pořadu, že je opatřen titulky (na přehledu - ne po rozkliknutí).

A může se to hodit i většinovým divákům, když se chtějí koukat s babičkou na něco, k čemu babička potřebuje titulky.

Taktéž se to může hodit těm, kdo pouštějí televizor tam, kde je velký hluk (čekárna nádražní haly), nebo tam, kde musí být ticho (čekárna u lékaře), takže ho pouští bez zvuku a s titulky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 7,49
  • Průměrná čtenost 789x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik