Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

O sluch přicházím pomalu ale jistě od nějakých 30 let. A pěkně mne to štve, zejména na úřadech. Spousta lidí totiž na větu špatně slyším, musíte mluvit pomaleji a na mne, má sklony začít křičet a mluvit v ichformě. Málokdo, dokonce ani lékaři na ušním, neumějí správně s námi mluvit. Je to únavné a namáhavé. Přitom by stačilo tak málo - dotknout se na upozornění, že mluví se mnou, a nejdříve říci, oč jde - mluvíme o jídle, o stavbě, o knize té a té. Jsem ráda, že se o tomhle problému začíná víc mluvit.

0 0
možnosti
Foto

Pěkné. Lidé si neuvědomí, že zrovna tohle je strašná zdržovačka, když někam jdou.

0 0
možnosti
Foto

Strašně hezky a mile napsáno. :-)V

0 0
možnosti
Foto

Ono to musí být i docela úsměvné, kdyby nás celou tu dobu někdo pozoroval. Jdou dva, každou chvíli se zastaví, dohadují se rukama/nohama/tužkou, zase kousek popojdou, zase se dohadují... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 7,62
  • Průměrná čtenost 789x
ORBI PONTES šíří osvětu v oblasti sluchového postižení.Pořádáme pravidelně na konci září festival Týden komunikace osob se sluchovým postižením.

Sluchové postižení (SP) je označováno WHO (Světová zdravotnická organizace) jako 2.nejtěžší ihned po mentálním postižení. Lidé jsou odtrženi od komunikace. SP je velmi variabilní a není možné si jej vyzkoušet. Podle výše ztráty sluchu jsou lidé neslyšící, nedoslýchaví, ohluchlí, hluchoslepí, máme uživatele kochleárních implantátů. Každý člověk má jiné nároky na komunikaci. Prelingválně neslyšící dávají přednost znakovému jazyku, nedoslýchaví a ohluchlí lidé simultánnímu přepisu.

S podporou Blog iDNES.cz
 

Seznam rubrik